OTKRIVENO! Bivši as Crvene zvezde odbio Željka Obradovića - propalo pojačanje!
Željko Obradović, Foto: Starsport

žestoko

OTKRIVENO! Bivši as Crvene zvezde odbio Željka Obradovića - propalo pojačanje!

Rekao je NE

Objavljeno: 09:47h

Proslavljeni srpski košarkaš i nekadašnji as Crvene zvezde Milan Gurović, u razgvoru za "Sportal" pričao je o sopstvenim grešakama tokom bogate igračke karijere.

Sadašnji član UO Crvena zvezda otkrio je da se kaje zbog odluke da ne potpiše za Panatinaikos i to u periodu kada je na klupi "zelenih" sedeo aktuelni trener Partizana - Željko Obradović:

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Da, nema šta da krijem, Željko i ja smo prijatelji, dobri prijatelji, zbog toga sam odbio (izostavljanja sa spiska reprezentativaca za Olimpijske igre 2000. u Sidneju). Naravno, kajem se zbog toga. Imao sam 25 godina, nepromišljen potez. Željko tu nije kriv što ja nisam otišao na Olimpijadu već neke druge sile, ne bih o tome ko je učestvovao u tome da ja ne odem, jer sam bio tada već ozbiljna pretnja nekim igračima, koje ne bih da imenujem - Gurović.

1 / 12 Foto: Starsport©

Pootm je objsnio, kako kaže, svoju nepromišljenu odluku.

- Vidiš da te neko seče namerno i minira, ali dobro, meni je bilo sve jasno. I to je bio razlog što sam odbio Željka. Naravno, nepromišljeno, neiskusno, mladalački. Iz ove perspektive, samo ludak može to da uradi. Naravno da se kajem - rekao je Gurović.

Gurović je sa reprezentacijom naše zemlje osvojo zlatna odličja na Eurobasketu 2001. godine u Turskoj i Mundobasketu godinu dana kasnije u Indijanapolisu. Takođe, ima i bronzanu medalju na šampionatu Evrope u Francuskoj 1999. godine.

Ostaće upamćene njegove pogođene trojke 2002. godine protiv drim-tima, kada je do nogu potukao tadašnjeg domaćina u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, selekciju SAD (Sjedinjene Američke Države).

Kada je reč o klupskoj karijere, Gurović je branio boje Peristerija, Barselone, AEK-a, Trsta, Unikahe, Vojvodine, Partizana, Huventuda, Crvene zvezde, Prokoma i Galatasaraja. Gurović je profesionalnu karijeru okončao 2009. godine.

Milan Gurović
Milan Gurovićfoto: Saša Pavlić Koky

Kao trener okušao se na klupi FMP-a, a trenutno ima svoju košarkašku akademiju u Novom Sadu.

Bonus video:

00:21

Grobari skandiraju Duljaju u Areni

(Espreso sport/Sportal Bojan Marinković/preneo D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.